A Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott az apostoli nuncius

Hazai – 2019. április 13., szombat | 17:28

A nyíregyházi Püspöki Hivatalban Szocska A. Ábel megyéspüspök, Papp Tibor főhelynök és Szabó Tamás pasztorális helynök fogadta Michael August Blume apostoli nunciust, valamint Depaula Flavio Silviót, a nunciatúra titkárát április 11-én, csütörtökön.

A püspöki székhelyen működő intézmények közül elsőként a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban fogadták, és a tanulók angol nyelven, valamint zenés műsorral köszöntötték a szentszéki nagykövetet, aki a diákok énekét és zenéjét hallva azt tudatosította a jelenlévőkben, hogy az Isten ilyen szépségeken keresztül is érkezhet hozzánk.

Ezt követően a gyerekek kötetlen fórumon kérdezhették a nunciust hivatásáról, magyar őseiről, afrikai küldetéséről. Michael August Blume az iskolások kérdéseire jó kedvvel és őszintén válaszolt.

A következő állomás a Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola volt, ahol a tanulók táncukkal köszöntötték az érseket, aki látva az egyházi intézmények nyújtotta lehetőségeket, örömmel jegyezte meg, hogy az Egyház reményt és jövőt ad a gyermekek számára.

A látogatás Máriapócson ért véget, ahol a kegytemplomban végzett vecsernyén a Nyíregyházi Egyházmegye papsága és a görögkatolikus papnövendékek is jelen voltak. A szertartás után Michael August Blume a máriapócsi Családvárban tartott előadást az egyházmegye papjainak hitről, evangelizációról, a belső megújulásról és az öröm evangéliumáról. Az előadást kötetlen beszélgetés követte.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria