A PMI zarándoklata a pompei Rózsafüzér Királynője-kegyhelyre

Kitekintő – 2021. október 25., hétfő | 16:15

Október 23-án, szombaton dél-olaszországi zarándoklaton és kiránduláson vettek részt a Pápai Magyar Intézet ösztöndíjasai. Bakos Tamás beszámolóját olvashatják.

A nap szentmisével kezdődött Pompeiben. A kegytemplom felépülése és a kegyhely kialakulása szorosan összefonódik Boldog Bartolo Longo nevével. Az ő életszentségének útja a szíve mélyén hallott sugallatra támaszkodott: „Aki terjeszti a rózsafüzért, üdvözül!” A sugallat alapján tudta, hogy Pompeiben templomot kell építeni a Rózsafüzér Királynője tiszteletére.

A Rózsafüzér Királynője-kápolnában együtt imádkoztak a PMI ösztöndíjasai, kérve a kegyelmet, hogy Szűz Máriához hasonlóan egyre inkább Lélek szerint élő emberek lehessenek, figyelve a Szentlélek rezdüléseire, együttműködve, együtt munkálkodva a kegyelemmel. A szentmise végén elénekelték a Himnuszt nemzeti ünnepünk tiszteletére, majd rózsafüzért imádkoztak.

Ezt követően bejárták az ókori Pompejit, melyet a Vezúv kitörése 79-ben elpusztított, és amely feltárása óta Olaszország egyik kiemelt turisztikai célpontja.

A délutáni órákban Nápolyba érkeztek a kirándulók. Első útjuk a Santa Maria Assunta-katedrálisba vezetett. A dóm a nápolyi főegyházmegye főtemploma, itt őrzik a város védőszentjének, Szent Januáriusz püspöknek ereklyéit.

A közös ima és a városnézés után vacsorával ért véget a nap, ezt követően lelkileg, szellemileg feltöltődve indultak vissza Rómába a Pápai Magyar Intézet lakói.

Forrás és fotó: PMI, Róma

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria