A soproni Szent Imre-templom felszentelésének 25 éves jubileumát ünneplik

Hazai – 2022. augusztus 13., szombat | 12:00

1997. augusztus 20-án szentelte fel Pápai Lajos akkori győri megyéspüspök a soproni Szent Imre-templomot, mely a város egyik dinamikusan fejlődő városrészén, a Jereván lakótelepen épült. 25 év elteltével a hívő közösség kétnapos program keretében – augusztus 19-én és 20-án – ad hálát Istennek.

Nem csupán a templomért és a plébániáért adnak hálát, hanem azért is, hogy minden korosztályból számos közösség otthonra talál e falak között, sok-sok ember számára az imádságos elcsendesedés, a hitbéli megerősödés, valamint emlékezetes életesemény helye lett. Mindebből fakad a jubileum mottója: „RÁtaláltam, itt a helyem!”

Az ünnepségsorozat nyitánya az augusztus 19-én, pénteken 18 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetés, mely az elmúlt negyedszázad plébánosainak részvételével a visszatekintést, az élmények felidézését hivatott szolgálni. Az Isten szolgái a Szent Imrében címet viselő eseményen Turner Lajos, Kálmán Imre és Németh István plébánosokat hallhatják az érdeklődők.

Augusztus 20-án, szombaton 15.30-kor a plébánia közösségi termében sor kerül a templomkert tulajdonjogának rendezéséről szóló ajándékozási szerződés aláírására Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata és a plébánia között Farkas Ciprián polgármester, Veres András megyéspüspök és Németh István plébános közreműködésével.

Az ünnepi alkalmak csúcspontjaként augusztus 20-án, szombaton 16 órakor hálaadó szentmisét mutat be Veres András megyéspüspök és a város papsága; a meghívott városvezetők és díszvendégek, valamint a hívő közösség együtt ad hálát Istennek az elmúlt 25 évért. Az ünnepi szentmisét a templom előtti téren szeretetvendégség követi.

Zárásként augusztus 20-án 20.30-kor a plébánia Töviskorona zenekarának szolgálatával zenés, dicsőítő szentségimádást tartanak, melyen az Úr Jézust köszöntik az Oltáriszentségben énekeikkel, imádságukkal. E könnyedebb alkalmat is szeretetvendégség követ.

A templom felszentelésének jubileumán azért imádkoznak, hogy továbbra is igazhitű, értékeit őrző, befogadó közösség legyenek, hogy mindenki, aki csatlakozna valamely közösségükhöz, vagy csupán ellátogat hozzájuk, elmondhassa: „RÁtaláltam, itt a helyem!”

Forrás és fotó: Szent Imre-plébánia/Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria