A templom, ahol otthon vagyok – Rajz- és fotópályázatot hirdet a Kaposvári Egyházmegye

Hazai – 2023. január 23., hétfő | 9:01

A Kaposvári Egyházmegye alapításának 30. évfordulója méltó megünnepléséhez A templom, ahol otthon vagyok címmel fotó- és művészeti pályázatra hívják az egyházmegye területén élő hittanos gyerekeket, fiatalokat, valamint a téma iránt érdeklődő felnőtteket. A téma maga a mottó; a pályamunkával szemben fontos követelmény, hogy jelenjen meg benne az alkotó saját templomához való kötődése.

A pályázat kiírói szeretnék, ha a pályázók bemutatnák alkotásaikon keresztül, miért, hogyan látják szépnek saját templomukat; a templombelsőből milyen különleges művészeti finomságokat tudnak megörökíteni; melyek azok a freskórészletek, szobrok, templomablakok, amelyek a hitbeli élmények elmélyítésében segíthetnek.

Várják a természeti környezetükben különböző évszakokban megörökített templomokat, vagy az egy képen belül apró részletekben bemutató „ilyen volt, ilyen lett” típusú alkotásokat. Minden olyan alkotást, mely segít Istenhez közel kerülni, ami megvidámíthatja a lelkünket, vagy ami a lelki otthon meghitt melegét sugározza a szemlélőnek.

A rajzpályázat formai követelményei: az alkotást A/4-es méretben, papírra kérjük elkészíteni, keret nélkül, hátoldalán jeligével ellátva. A kép semmilyen alkotóra utaló információt nem tartalmazhat! A rajzok elkészítéséhez használható eszközök: filc, tempera, olaj, akril, vízfesték, por- vagy pasztellkréta, illetve ezek kombinációja. Minden pályázó csak egy alkotást nyújthat be!

Beküldési határidő: 2023. március. 31.

A fotópályázat formai követelményei: a képen nem szerepelhet olyan elem, amely a fotós kilétére utal. A például névvel, vízjellel vagy logóval ellátott képek az előzsűrizés során automatikusan kiesnek. Abban az esetben, ha a fotókon felismerhető személyek szerepelnek, a letölthető írásos beleegyező nyilatkozatot kell a pályázathoz csatolni.

A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású képpel lehet pályázni. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb, mint 1067 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 8000 pixelt. Az ezen értékhatárokon kívül eső képek az előzsűrizés során automatikusan kiesnek.

Pályázni kizárólag JPG formátumú képpel lehet. A képtömörítési minőség 90–100 százalék legyen. A feltöltött kép fájlneve egyezzen meg a kép címével – helyszín, dátum megjelölés és ékezetek nélkül. Például: vezeteknev_keresztnev_a_fenykep_cime 

A képekhez az e-mailes beküldéskor rövid leírás vagy képaláírás beküldhető, de nem kötelező.

Beküldési határidő: 2023. április 30.

A rajz- és fotópályázat beküldésével és díjazásával kapcsolatban bővebb információ a Kaposvári Egyházmegye honlapján olvasható. További felvilágosítás kérhető Farkasné Magyar Anikótól a mentor.kaposvar@katolikus.hu e-mail-címen.

Az ünnepélyes díjkiosztóra 2023. május 27-én kerül sor Kaposváron.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria