A történelmi egyházak és a városvezetés együtt segít a rászorulókon Debrecenben

Hazai – 2020. november 24., kedd | 9:01

Advent közeledtével Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Karitatív Testület, a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület egy minden eddiginél szélesebb körű közös megmozdulás keretében akar segítő kezet nyújtani a rászorulóknak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat által biztosított és Debrecenben városszerte kihelyezett szeretetdobozokban tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket gyűjtenek, melyeket karácsony előtt juttatnak el a nehéz helyzetű családoknak, egyéneknek.

A dobozokba elsősorban legalább féléves szavatosságú tartós élelmiszereket (cukor, olaj, konzerv, liszt, kakaó, tea, fűszerek, édesség, száraz tészta, keksz, ketchup, mustár, majonéz stb.) várnak, de szívesen fogadnak tisztálkodási és tisztítószereket, főként mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek- és felnőttpelenkát, sampont, tusfürdőt is. Akinek van rá módja, cukor- vagy gluténmentes termékekkel, például édesítőszerrel, cukormentes keksszel, gluténmentes tésztával segítheti az ételintoleranciával küzdőket is.

Az első csomagokat november 20-án adták át Debrecenben. Az eseményen jelen volt Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Palánki Ferenc megyéspüspök, Fekete Károly református püspök, Széles Diána alpolgármester, valamint a Debreceni Karitatív Testület elnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye, Haon.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria