A Vatikánban is lemondtak programokat a koronavírus miatt

Kitekintő – 2020. február 26., szerda | 20:48

A Vatikánban, illetve a Szentszék illetékességében elhalasztanak néhány olyan programot, melyet zárt helyen és jelentősebb részvétel mellett tartanának – jelentette ki Matteo Bruni szentszéki szóvivő február 25-én a sajtó képviselőinek.

A Vatikánban található Pápai Urbaniana egyetemen egy rangos könyvbemutatót mondtak le, amelyen Parolin, Tagle és Filoni bíborosok is részt vettek volna. Ugyanakkor a szerdai általános kihallgatást megtartották, miként a nagyböjti időszak első stációs szertartását is az Aventinus dombon, amelynek a két végállomása a Szent Anzelm-templom és a Szent Szabina-bazilika voltak.

A Vatikánban jelezték ugyanakkor, hogy fokozottabb lesz az orvosi jelenlét a saját rendezvényeiken és szükség esetén, a fertőzésgyanús személyek esetében azt az eljárásmódot követik, amely a Vatikán Városállam és az olasz állam közötti egészségügyi megállapodás protokollja. A vatikáni egészségügyi intézet állandó kapcsolatban áll Róma városi és Lazio tartományi hatóságaival. A Szentatya és környezete különleges egészségügyi védelméről semmiféle hivatalos híradás nincs.

Február 25-én, kedden délelőtt küldte ki a vatikáni kormányzóság az ENSZ egészségügyi szervezetének hétpontos ajánlását, amit többek közt a Vatikáni Rádióban is megkapott minden szerkesztőség. Az ajánlás a már ismert módszereket ajánlja, így az alapos és gyakori kézmosást, valamint a fokozott figyelmet.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria