A végidőkről elmélkedtek az Apor-főiskola teológiai konferenciáján

Hazai – 2024. február 27., kedd | 17:20

A végidő teológiája címmel rendezték meg idén az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) hagyományos teológiai konferenciáját február 24-én Vácott. Az intézmény honlapján megjelent beszámolót az alábbiakban szerkesztve közöljük.

A jelenlévők két szekcióban nyolc izgalmas előadást hallgathattak meg a témában, melyek végén a közönség kérdései is teret kaptak, majd kerekasztal-beszélgetés formájában teljesedett ki a szakmai eszmecsere.

Monostori László az eutanázia megítélését vizsgálta katolikus szempontból, majd Lengyel Zsolt a Katolikus Egyház boldoggá- és szenttéavatási eljárásait mutatta be. Juhász Pál Balázs a Miatyánk egyik kérésének eszkatologikus olvasatában segített elmélyülni, végül Barsi Balázs elmélkedését hallgathatták meg az érdeklődők a kezdetről és a végről.

A közösen elfogyasztott szendvicsebéd után a délutáni szekcióval folytatódott a program, amelyet Lovassy Attila A Bárány lakomája – Jézus áldozata mint a végidő kezdete című előadása nyitott meg. Varga Péter András az eszkatologikus reményeket fejtegette az „anonim keresztények” és az „új pogányok” idején, Orosz Gábor Viktor a transzhumanizmus témájába vezette be a hallgatóságot a keresztény eszkatológia szemszögéből, Kondorosi Noémi pedig Svéd Szent Brigitta misztikus látomásaiba adott betekintést.

Fotó: AVKF

Forrás: Váci Egyházmegye 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria