Ahol a püspök is játszik – Karitásztábor Nardán

Hazai – 2019. június 20., csütörtök | 13:34

Június 18-án hivatalosan is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora a Vas megyei Nardán. A nyitónapon Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét, majd beállt a gyerekek közé, és kipróbálta velük a játékokat.

„Ha nyár, akkor karitásztábor Nardán”. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász huszonnégy éve szervez nyári tábort gyerekeknek: eleinte Szombathelyen, majd Nardán, ahol felújították az egykori plébániaépületet, rendbe hozták nagy udvarát, hogy a táborozók tudjanak ott focizni, kosarazni, homokvárat építeni, hintázni, trambulinozni. A fedett részek alatt asztalitenisz és csocsó várja őket. „És akkor még nem beszéltünk a kézműves-tevékenységekről vagy a lovaglásról, a fürdőzésről.

Megannyi program, megannyi élmény, azért, hogy a gyerekek a szünidő alatt se unatkozzanak; vidáman, jó hangulatban töltsék a nyarat” – mondta Tuczainé Régvári Marietta egyházmegyei karitászigazgató.

Idén várhatóan ezerkétszáz gyermek tölt hosszabb-rövidebb időt a nardai táborban. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász minden évben vendégül lát másik egyházmegyéből érkező, hátrányos helyzetű gyerekeket is.

Ezen a nyáron a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásztól érkeznek a gyerekek. Mivel sokan nem ismerik a nyugat-magyarországi egyházmegyét, így lehetőség adódik arra is, hogy felfedezzék az itt található nevezetességeket, várakat – tette hozzá az igazgató.

A tábornyitón Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét.

Szentbeszédében a főpásztor arra kérte a gyerekeket, hogy a tábor alaptörvényének a szeretetet tegyék meg, járjanak a szeretet útján. Ha valami rossz történik, ne kiabálással, veszekedéssel oldják meg, hanem szeretettel, jóval. A szombathelyi megyéspüspök arra buzdította a táborozókat, hogy hallgassanak a Lélek szavára, Jézus üzenetére.

Székely János püspök szentbeszéde meghallgatható ITT.

A szentmise után a táborlakók kipróbálhatták a játékokat.

Székely János megyéspüspök is együtt játszott a gyerekekkel, például izgalmas csocsómérkőzéseket.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria