Andrea Bocelli ad koncertet a budapesti Szent István-bazilikában

Hazai – 2016. október 14., péntek | 7:30

„A Nagy Titok: A család evangéliuma, az emberiesség iskolája korunkban” rendezvénysorozat keretében Andrea Bocelli tenorénekes november 5-én koncertet ad a budapesti Szent István-bazilikában.

Az irgalmasság szentévének keretében, néhány nappal az Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű, a családról szóló pápai buzdítás megjelenése után Vincenzo Paglia érsek, a Család Pápai Tanácsának akkori elnöke és a világszerte ismert előadóművész, Andrea Bocelli bejelentette „A Nagy Titok: A család evangéliuma, az emberiesség iskolája korunkban” rendezvénysorozat 2016-os programjait, amelyet a milánói CitySound & Event szervez.

A tavaly májusi rendkívüli, a barcelonai Sagrada Família-bazilikában tartott első koncert után ebben az évben „A Nagy Titok” más európai nagyvárosok székesegy­házaiba is megérkezik. Május 27-én a krakkói Szent II. János Pál Központban, majd november 5-én a budapesti Szent István-bazilikában kerül megrendezésre.

Az időpontok bejelentésekor Paglia érsek kiemelte: „A Nagy Titok projekt a szeretet örömét és a család értékét szeretné a középpontba állítani a világi és az egyházi közösségekben.”

A programsorozat keretében Andrea Bocelli széles zenei körből válogatott darabokat ad elő, ismert helyi zenészek és énekesek kíséretében. Az előadóesten a koncert mellett a Szentszék képviseletében érkezett vendég és a helyi érsek gondolatai és tanításai is helyet kapnak.

Budapesten Andrea Bocellit az Óbudai Danubia Zenekar és a Vox Humana Énekkar kíséri. Az evangelizációt – a vatikáni küldött mellett – Erdő Péter bíboros tartja.

Az eseményen való részvétel ingyenes, viszont a Szent István-bazilika korlátozott befogadóképességére tekintettel a jegyek beszerzése előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a www.ilgrandemistero.com honlap jelentkezési felületén van lehetőség október 14-én, pénteken reggel 8:00 órától. Az ezen idő előtt érkezett jelentkezéseket az olasz szervezők nem tudják elfogadni. (Szintén az olasz szervezők kifejezett kérésére a program nem lesz a Szent István téren kivetítve, illetve kihangosítva.)

A program hivatalos sajtókonferenciája során Andrea Bocelli kiemelte: „Abban hiszek, hogy a keresztény üzenet aktív és örömteli tanúsága nem csak kiváltság számunkra, de kötelességünk is: minden lehetőséget meg kell ragadnunk annak megosztására. Úgy vélem, hogy a zene egy rendkívül erőteljes eszköze a hitnek, a szent zene interpretálása és hallgatása is az imádság egy elmélyült formája. Ezeken az alkalmakon rendkívüli lehetőséget kapunk hitünk megtapasztalására és gazdagítására, amikor átéljük azokat a felemelő pillanatokat, amelyek a zenehallgatás és az isteni irgalmasság szolgálóinak, Isten népe pásztorainak igehirdetése által eltöltenek minket.”

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: ABF.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria