Andrea Bocelli: Örömmel énekelek a családoknak a pápa előtt Dublinban

2018. augusztus 21. kedd 18:40

Augusztus 25-én, a Családok IX. Világtalálkozóján fellép Andrea Bocelli, a világhírű tenorista is, hogy énekével segítse a családok tanúságtételét Dublinban.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek egy ilyen nemes kezdeményezésben, ugyanakkor kiváltság is, hogy Ferenc pápa előtt énekelhetek – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Andrea Bocelli. – Ez egy lehetőség számomra, hogy üzenettel lépjek fel, ám ennek az üzenetnek igaznak kell lennie. Tehát jól fel kell készülnöm, mint mindig, valamint a lehető legjobbat szeretném nyújtani. Remélem, minden rendben megy majd, és a családok szép zenei élménnyel térhetnek haza.”

A kérdésre, hogy mit vár a találkozótól, Andrea Bocelli a következőt válaszolta: „Ha a művész önmaga legjavát adja, a közönség általában szeretetével és hálájával válaszol. Őszintén remélem, hogy megkapom ezt.”

Ferenc pápa azt kéri a családoktól, hogy legyenek öröm a világ számára. A világhírű énekes azt reméli, hogy a zene is segíthet ebben a tanúságtételben. „Mindaz, amit jó szándékkal teszünk, segíthet és valóban segít is, így például az is, ha valaki énekel” – fogalmazott.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
papi-szolgalat-kommunizmus-idejen-varju-imre-atyaval-beszelgettunk-20181022155222
Papi szolgálat a kommunizmus idején – Varjú Imre atyával beszélgettünk

Varjú Imre azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, majd a megtorlás idején börtönbe kerültek. A súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdeztük őt. A 2014-ben készült interjúnkat olvashatják nemzeti ünnepünk alkalmából.

12:00
az-eucharisztia-az-egyhaz-eletenek-forrasa-egyhazmegyei-eucharisztikus-lelkinap-oroshazan
Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

2018. október 22. hétfő