Ászja Bibi férje és lánya találkozott Ferenc pápával az általános kihallgatáson

Kitekintő – 2015. április 17., péntek | 20:00

Április 15-én, a szerdai általános kihallgatáson Ferenc pápa üdvözölte Ászja Bibi férjét és egyik lányát, akik azért érkeztek Európába, hogy további támogatókat nyerjenek meg a Pakisztánban káromlásért elítélt keresztény édesanya ügyének. A Vatikáni Rádió angol nyelvű adása szerkesztőségének híre.

Ászja Bibi, eredeti nevén Ászija Norín egy pakisztáni keresztény asszony, akit Mohamed próféta ellen elkövetett blaszfémia vádjával tartóztattak le 2010-ben, majd halálra ítéltek. Amennyiben a pakisztáni legfelsőbb bíróság jóváhagyja, az ítélet végrehajthatóvá válik.

Asik Mászih, a halálra ítélt asszony férje és egyik lányuk, Ejsam Európába érkezett, hogy támogatókat nyerjenek meg az édesanya ügyének.


Ászja Bibi védőügyvédje, Joseph Nadeem kedden sajtótájékoztatót tartott Rómában, melyen az olasz parlamentet és a nemzetközi közösséget arra kérte, gyakoroljanak nyomást a pakisztáni kormányra, hogy bocsássák szabadon védencét – ezt Joseph Nadeem a Vatikáni Rádiónak adott interjújában is kiemelte.

„Utolsó esélyünk az elnöki kegyelem, amit azzal lehetne elérni, ha a nemzetközi közösség nyomás alá helyezné a pakisztáni kormányt, és Ászja Bibi szabadon bocsátását kérné. (…) Már két kérvényt nyújtottunk be a legfelsőbb bírósághoz a fellebbviteli tárgyalás ügyében, a legfelsőbb bíróság elnöke azonban elutasította mindkettőt.”

A család igyekszik bizakodó maradni a nehézségek ellenére, és nagyon bíznak az egyház segítségében.

Fotó: Catholic.org

Videó: Rome Reports

Forrás: Vatikáni Rádió angol szerkesztőség

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria