Átadták a Báró Gelsey Vilmos-díjakat Szegeden

Hazai – 2019. június 3., hétfő | 13:01

A szegedi székesegyház látogatóközpontjában május 29-én tartott ünnepségen adták át a díjakat, az alapító, a 98 éves Gelsey Vilmos jelenlétében.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete az alapító születésnapja alkalmából, 2018 decemberében tette közzé felhívását a Báró Gelsey Vilmos Nagydíjra és a Báró Gelsey Vilmos-díjra.

A kuratórium döntését Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök hirdette ki.

A Báró Gelsey Vilmos Nagydíjjal Balog Zoltán református lelkészt, az emberi erőforrások korábbi miniszterét, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnökét, miniszterelnöki biztost tüntették ki a keresztény nevelés ügyének több évtizedes, elkötelezett szolgálatáért.

Balog Zoltán munkásságát Korzenszky Richárd OSB emeritus perjel méltatta.

A Báró Gelsey Vilmos-díjat Fedor Tibor, a Miniszterelnökség Egyházi Koordinációs és Kapcsolattartási Főosztályának vezetője kapta az egyházi köznevelés rendszerváltás utáni újjászervezésének, majd fejlesztésének segítéséért.

Fedor Tibor laudációját Gyulay Endre püspök tartotta.

A díjakat Kiss-Rigó László püspök és Kozma Gábor főigazgató, rektor adta át a magyar tudományos, gazdasági és kulturális élet, a magyar katolikus oktatás és nevelés kiemelkedő személyiségei előtt.

A díjazottakat köszöntötte a 98 éves Gelsey Vilmos, a szegedi pedagógiai intézet és a díj alapítója. Az ünnepségen részt vettek a 2014-ben alapított Báró Gelsey Vilmos-díjak korábbi kitüntetettjei is.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria