Átadták a Nagybecskereki Egyházmegye rajz- és tudósítópályázatának díjait

2018. június 24. vasárnap 14:21

A Nagybecskereki Egyházmegye rajz- és tudósítópályázatának díjazottjaival találkozott Német László SVD megyéspüspök június 21-én Nagybecskereken, és átadta nekik díjaikat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A képzőművészeti alkotásokat Léphaft Pál karikaturista, míg a tudósítópályázatra beérkezett munkákat a Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda munkatársai bírálták el.

A Nepomuki Szent János-székesegyházban zajlott díjátadást követően a rajzpályázat nyertesei elhelyezték alkotásaikat a templomban kihelyezett pannókra.

Gyuris László székesegyházi plébános, püspöki helynök beszélt a vendégeknek a Nagybecskereki Egyházmegyében zajló zsinati folyamatokról. Ezután Elias Ohoiledwarin SVD atyával evangéliumi énekeket énekeltek a gyerekek, majd a legkisebbek krétarajzokkal díszítették a püspökség udvarát.

A találkozó agapéval, közös pizzázással zárult, s az ügyes alkotókat hitoktatóik meghívták fagyizni is.

A tudósítópályázat fődíját – a római ministránszarándoklaton való részvételt – Jenován Flórián nyerte, aki az Emmausz Kollégiumból küldte folyamatosan tudósításait. Az ürményházi Barna Csilla, aki egyedi hangvételű tudósításokkal gazdagította az egyházmegye honlapját, valamint a szajáni Bera Emese és Domonkos Fanni, akik rendszeresen küldték írásaikat a szajáni plébániaközösség életéről, kiváló munkájuk jutalmaként a nyáron részt vehetnek Nagybecskereken a lányok táborában.

A rajzpályázat díjazottjainak listája a Nagybecskereki Egyházmegye honlapján olvasható.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek