Az Egyház mint krisztusi közösség – Folytatódik a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadás-sorozata

Kultúra – 2024. február 21., szerda | 11:05

A korábbi években nagy népszerűségnek örvendő szabadegyetemen a tavaszi és az őszi szemeszterben három-három alkalommal várják az érdeklődőket neves egyházi és világi előadók a pécsi Magtár Látogatóközpontban. A 2024-es előadás-sorozatot Az Egyház mint krisztusi közösség címmel hirdette meg a Pécsi Egyházmegye.

Az idei szabadegyetemi előadás-sorozat fő üzenetét Pál apostol tanításához kapcsolták a szervezők, mely a Korintusiaknak írt első levélből vett szentírási szakasz: „A lelki adományok különfélék, de a Lélek ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Különfélék a csodatettek is, de Isten, aki mindezt mindenkiben véghez viszi, ugyanaz. A Lélek ajándékait pedig ki-ki azért kapja, hogy használjon vele” (1Kor 12,4–7). A rendezvénysorozat előadói az apostoli tanítás tükrében vizsgálják az Egyház mint krisztusi közösség meghívó, befogadó és megtartó szerepét.

A tavaszi szemeszterben február 28-én Görföl Tibor teológus, egyetemi oktató; április 10-én Udvardy György veszprémi érsek; május 8-án Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Az előadások minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Magtár Látogatóközpontban.

A szabadegyetemi előadás-sorozat ingyenesen látogatható.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria