Az ENSZ főtitkára a természetellenes nemi megnyilvánulásokat támogatja a vallás ellenében

Nézőpont – 2013. április 30., kedd | 16:29

Az oslói emberi jogi konferencián április 15-én videoösszeköttetésben megszólaló Ban Ki Mun kijelentette: nemzetközi kampányt indít a leszbikus, homoszexuális, biszexuális és transzgender személyek érdekében.

Ban Ki Mun úgy véli, a nemi zavarokban szenvedők háttérbe szorítása „korunk egyik nagy, elhanyagolt emberi jogi problémája”, melynek orvoslása fontosabb, mint a kultúra, a hagyomány vagy a vallás.

„Intézményesítenünk kell a nemi irányultságon és a genderidentitáson alapuló diszkrimináció elleni erőfeszítéseinket. A közneveléssel kell megváltoztatnunk az általános hozzáállást. Lesznek, akik ellenezni fogják a változást, és a kultúrára, a hagyományra, a vallásra hivatkozva próbálják védeni a jelen állapotot” – fejtette ki álláspontját.

Ugyanakkor biztosította a leszbikus, homoszexuális, biszexuális és transzgender személyeket, hogy mellettük áll, és „folyamatosan nyomást fog gyakorolni a vezetőkre a haladás érdekében”. Ha mások is csatlakoznak hozzá, a világ mindenki számára „biztonságosabb, szabadabb és egyenlőbb” lesz – ígérte a főtitkár. 

Magyar Kurír (mk)

Kapcsolódó: Homoházasság: mi az igazi cél és ki az igazi győztes?