Az iskola szíve, a közösség otthona – Megújult a veszprémi a Szent Anna-kápolna

Hazai – 2022. október 3., hétfő | 14:01

A megújult veszprémi Szent Anna-kápolnát, ami a Padányi Katolikus Iskola iskolakápolnája is egyben, szeptember 30-án, pénteken áldotta meg Udvardy György érsek.

Az épület erősen megromlott műszaki és gépészeti állapota miatt vált szükségessé a teljes körű felújítás, amelynek munkálatai még 2021 decemberében kezdődtek meg. A kápolna teljes külső-belső vízszigetelést és új padlóburkolatot is kapott, hőszivattyús padló- és falfűtést alakítottak ki, restaurálták a régi bútorokat, az oltárt és az oltárképet, valamint a meglévő padok kiegészítéseként újak is készültek. Emellett a homlokzat is teljesen megújult, cserélték, illetve több helyen felújították a nyílászárókat.

Udvardy György érsek a megáldás előtt köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal széppé tették a kápolnát, ami az iskola kápolnája, ugyanakkor alkalmas arra is, hogy a hívek, akik a környéken laknak, vagy ide szeretnek járni, ismét itt vegyenek részt szentmisén.

„Legyen ez az iskolával együtt olyan otthon, ahová mindig örömmel tudtok betérni, imádságra, misére, különféle alkalmakra, és tudtok itt szolgálni akár zenéléssel, ministrálással, felolvasással. Legyen ez az iskolának a szíve, a közösségnek tényleg az otthona” – mondta az érsek.

A Veszprémi Főegyházmegye saját forrásából, mintegy 250 millió forintból újította fel a kápolnát.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria