Az ökumenikus imahét adományát Debrecenben a helyi mentőállomásnak ajánlják fel

Hazai – 2022. január 20., csütörtök | 14:39

A debreceni egyházi vezetők közös döntése alapján az idei imahét során összegyűlt adományokat az Országos Mentőszolgálat debreceni mentőállomásának dolgozói kapják. A hívek ezzel is szeretnék kifejezni elismerésüket és hálájukat az egész város lakossága részéről, hogy a mentősök a Covid-19-járvány idején készséges munkájukkal, önfeláldozó módon segítették és segítik a betegeket.

Az egyházvezetők eredeti terve szerint ezzel az adománnyal a mentősök munkakörülményeit kívánták segíteni, az állomás dolgozói azonban – ezt a segítőkészséget mintegy továbblendítve – a pénzt a betegek ellátásának javítására fordítják. Így az adományból egy hordozható ultrahangkészüléket vásárolnak.

Vidéken ez lesz az első mentőállomás, ahol a rohamkocsi ilyen korszerű eszközzel lesz felszerelve. A megvásárolandó orvosi eszköz kétmillió forintba kerül.

A gyűjtést szervezők bíznak abban, hogy az imahét végére ez az összeg teljes egészében összegyűlik.

Lehetőség van az istentiszteleteken kívül is hozzájárulni a nemes cél eléréséhez az alábbi számlaszámon: 11738008-20011428 (OTP Bank). Közlemény: Ökumenikus imahét adománya.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria