Az örömhír örömteli hirdetése – Továbbképzést tartottak katekétáknak Békéscsabán

Hazai – 2023. november 30., csütörtök | 9:00

November 18-án Békéscsabán, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvodában tartották a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete szervezésében az immár hagyományos katekéta-továbbképzést.

A szakmai alkalomnak, amelyen mintegy hatvan katekéta vett részt, alapvető célja volt, hogy megerősítsék a résztvevőket a katekéta hivatásban, mindemellett pedig újabb, naprakész szakmai tudást adjanak nekik. A program mottója ez volt: „Az örömhír örömteli hirdetése”.

Az Evangelii gaudium kezdetű apostoli buzdításban Ferenc pápa az evangelizáció konkrét lépéseit fogalmazza meg: kezdeményezni, bevonódni, kísérni, gyümölcsöt hozni és ünnepelni – emelte ki Serfőző Levente oktatási helynök köszöntőbeszédében.

Hardi Titusz OSB Az örömhír örömteli hirdetése az iskolában és a hittanórán című előadásában, valamint tanúságtételében fejtette ki a témához kapcsolódó tapasztalatait.

Délután műhelymunka keretében ismerkedhettek a témával a katekéták, módszertani foglalkozások vagy szakmai beszélgetések segítségével. A műhelyeket Prónainé Kálló Csilla, Szűcs Klára, Novák Mária és Vargáné Bögi Veronika vezették.

A kiscsoportos foglalkozások témái a következők voltak: örömteli játékok a hittanórán; liturgikus tánc, mint imaforma; történetorientált lélekvezetés érzékszervi megismerés által (Jézus életének eseményeit és csodáit feltüntető térképek segítségével); Word Cafe (az öröm megélésének lehetőségei katekétaként).

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria