Barkaágakat ajándékozott virágvasárnap a Sant’Egidio közösség Budapest utcáin

2019. április 15., hétfő | 15:07

A közösség tagjai virágvasárnap a világ számos városában kimennek az utcákra a kezdődő nagyhét hírét vinni, a béke és a barátság jelét adni, barkaágakat ajándékozni a járókelőknek.

Budapesten április 14-én, vasárnap a Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára mutatott be szentmisét, és megáldotta a feldíszített barkaágakat.

A közösség tagjai, a kisgyerekektől kezdve a fiatalokon, felnőtteken át az idősebbekig a szentmise után kimentek Ferencváros utcáira, hogy a béke és a barátság jeleként Krisztus ikonjával és szentírási idézettel feldíszített barkaágakat adjanak a járókelőknek. Megfogadva ezzel Ferenc pápa tanácsát, hogy az Egyház lépjen ki a világba, az utcákra, az emberek közé, és megélve a közösséget minden emberrel, akiért Krisztus eljött a világba és bevonult Jeruzsálembe, passiójának helyére.

A járókelők örömmel fogadták a jelet, többen szívesen emlékeztek vissza azokra az időkre, amikor még jártak templomba, és húsvétkor virrasztottak is a szent sírnál. Mások az ajándéknak, az érdek nélküli közeledésnek örültek, vagy annak, hogy szót válthatnak valakivel. 

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
krisztussal-es-az-asszonyokkal-keresztuton-keresztut-ferenc-papaval-nagypenteken-colosseumban
Krisztussal és az asszonyokkal a keresztúton – Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban

Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.

2019. április 19., péntek
szivekben-orzott-regi-husvetok
Régi húsvétok nyomában – Találkozás a fertődi idősek otthona lakóival

Ismét emlékeket gyűjtöttünk, újra Fertődön, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonában. A nagyböjti készület közben ezúttal a szívekben őrzött régi húsvétokra vethettünk egy pillantást.

2019. április 19., péntek
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle