Barkaágakat ajándékozott virágvasárnap a Sant’Egidio közösség Budapest utcáin

Hazai – 2019. április 15., hétfő | 15:07

A közösség tagjai virágvasárnap a világ számos városában kimennek az utcákra a kezdődő nagyhét hírét vinni, a béke és a barátság jelét adni, barkaágakat ajándékozni a járókelőknek.

Budapesten április 14-én, vasárnap a Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára mutatott be szentmisét, és megáldotta a feldíszített barkaágakat.

A közösség tagjai, a kisgyerekektől kezdve a fiatalokon, felnőtteken át az idősebbekig a szentmise után kimentek Ferencváros utcáira, hogy a béke és a barátság jeleként Krisztus ikonjával és szentírási idézettel feldíszített barkaágakat adjanak a járókelőknek. Megfogadva ezzel Ferenc pápa tanácsát, hogy az Egyház lépjen ki a világba, az utcákra, az emberek közé, és megélve a közösséget minden emberrel, akiért Krisztus eljött a világba és bevonult Jeruzsálembe, passiójának helyére.

A járókelők örömmel fogadták a jelet, többen szívesen emlékeztek vissza azokra az időkre, amikor még jártak templomba, és húsvétkor virrasztottak is a szent sírnál. Mások az ajándéknak, az érdek nélküli közeledésnek örültek, vagy annak, hogy szót válthatnak valakivel. 

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria