Befejeződött a battonyai katolikus óvoda infrastrukturális fejlesztésének második szakasza

Hazai – 2022. december 19., hétfő | 9:00

A battonyai Mikes Kelemen katolikus óvoda infrastrukturális fejlesztése második szakaszának korszerűsítési munkálatai 2021. szeptember 1-jén kezdődtek, és 2022. november 30-án fejeződtek be.

A battonyai Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Technikum, Általános Iskola és Óvoda főintézményéhez a városon belül három telephely – két óvodai és egy általános iskolai – tartozik. Az intézmény a Fő utcai épületben végzi az óvodai alapellátási feladatát: jelenleg 68 férőhellyel működik, három csoporttal. A fejlesztésnek helyet adó ingatlan tulajdonosa Battonya Város Önkormányzata, fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

A projekt elsődleges célja az óvodai nevelés feltételeinek, valamint a működtetés gazdaságosságának javítása, továbbá a térségben élő kisgyermekeket nevelő családok számára a minőségi neveléshez való egyenlő esély és hozzáférés biztosítása volt. Szintén célul tűzték ki a Battonyán mint hátrányos helyzetű településen élő gyermekek számára a megfelelő színvonalú oktatási rendszer elérését, a minőségi és befogadó oktatási környezethez való jogok biztosítását. Mindez az óvodások napi mozgásigényének megfelelő, modern és komfortos környezet kialakításával válhatott valóra, ezáltal elősegítve a szülők nyugodt munkavállalását.

A fejlesztés keretében a kivitelező napelemes kiserőművet telepített, energiatakarékos világítótesteket szerelt fel, valamint kicserélte az épület tetőszerkezetét. Mindezek mellett a csoportszobák eszközei, illetve az udvari játékok is megújultak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projektről bővebb információt az egyházmegye honlapján olvashatnak.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: mikesk-battonya.edu.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria