Beiktatták Dunakeszi első görögkatolikus parókusát

2019. február 4., hétfő | 16:35

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita január elsejével emelte parókiai rangra a dunakeszi görögkatolikus egyházközséget. A főpásztor február 3-án érseki Szent Liturgia keretében iktatta be a város első parókusát, Bubrik Miklóst.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A dunakeszi görögkatolikus templom alapkövét 2010-ben tették le; a templomot 2016. július 2-án szenteltek fel. 2018-ban ezt követte a parókia felépítése és az épület szentelése, mely lehetővé tette Bubrik Miklós és családja Dunakeszire költözését.

A templom mellett hamarosan görögkatolikus óvoda is létesül, amellyel régi vágya valósul meg a hívőknek. Az új parókia joghatóságához Csomád, Dunakeszi, Fót és Göd közigazgatási területei tartoznak.

A február 3-i ünnepi Szent Liturgián Kocsis Fülöp érsek homíliájában kiemelte: az emberi növekedés, fejlődés a létből fakad, de határai vannak. Egyedül a lélekben való növekedésnek, fejlődésnek nincsenek határai. A parókiává válás növekedés eredménye, mely az itt élő emberek lelki fejlődését segíti. A lelkiekben gazdagodott emberek még több embert vonzanak, így gyarapodhat egy közösség, amely ilyen csodálatos dolgot tud létrehozni, mint a templom, parókia vagy a jövőben felépülő óvoda. Ez pedig csak úgy valósulhatott meg, hogy Miklós atya, családja és közössége nem a láthatóba, hanem a láthatatlanba vetették minden reményüket.

A főpásztor gratulált az új kezdethez, majd felhatalmazást adott Bubrik Miklós parókusnak papi mellkereszt viselésére, és mennyei áldást kért családjára és a hívekre.

A szertartás végén Bubrik Miklós az egyházközség nevében köszönte meg a közösség parókiai rangra emelését, az érseki liturgiát és a hívek áldozatos munkáját, támogatását.

A beszámoló teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás és fotó: Görögtemplom.hu/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd