Bemutatták a székesfehérvári adventi programokat

Hazai – 2022. november 24., csütörtök | 18:37

A székesfehérvári püspökség és Székesfehérvár városa idén is együtt ajándékozza meg adventi programokkal a fehérváriakat és a városba látogatókat a várakozás szent időszakában. November 22-én sajtótájékoztatón ismertették az idei programokat.

Advent nem csak a vásárlás, a csillogás ideje. Mélyebb üzenete van. Mert advent egy út, amely életünk útját jelképezi, és Istenhez vezet – hangsúlyozta Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári püspökségen tartott tájékoztatón.

Az emberek most érzékenyebbek a pozitív hírekre. Jó hír, hogy bár szerényebb körülmények között, de az eddigiekhez hasonlatos lesz az idei készület is Székesfehérváron, sok szép adventi program vár ránk – ígérte a város polgármestere, Cser-Palkovics András.

A püspökség hagyományos Adventi Udvara továbbra is azt az örök értéket hirdeti, hogy Jézus Krisztus születése olyan szeretetet hozott a földre, amely összetartja a világot – hangsúlyozta Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, pasztorális helynök a sajtótájékoztatón. Meghívta a város minden polgárát az adventi szombatokon 16.30-kor kezdődő ünnepi gyertyagyújtásra, amely a katolikus iskolások műsorával és a megyéspüspök adventi gondolataival valódi lelki készületet jelent Jézus születésének ünnepére.

Igaz Krisztina, a székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője a város színpadán zajló eseményekre, a vasárnap 18 órai közös városi gyertyagyújtásokra, a város élő adventi naptárára, a fénybe öltözött belvárosra és az újdonságnak számító mesebeli manóvárosra hívta fel a figyelmet, amely advent idejére épül fel, a gyerekek nagy örömére.

Sinkovicsné Máté Hortenzia a Katolikus Karitász adománygyűjtéseit – a „Tárjátok ki szíveteket!”, az „Egymillió csillag a szegényekért” és az „Angyalbatyu” jótékonysági akciót – mutatta be, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az ünnep a nehéz körülmények között élőknek is szebb lehessen ezen a karácsonyon.

A székesfehérvári advent részletes programjai megtalálhatók a www.szfvar.katolikus.hu és a www.szfvar.katolikus.hu weboldalakon.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Szerző: Berta Kata

Fotó: Bácskai Gergő

Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria