Berlinben tilos Bibliát osztani az iskolákban

Kitekintő – 2012. november 21., szerda | 16:35

A Biblia terjesztését a berlini szenátus nevelési, ifjúsági és tudományos osztálya tiltotta be egy 2011-es rendelet alapján, amely tiltja „az ideológiai, vallási vagy politikai jellegű reklámtevékenységet állami tulajdonú helyszíneken.”

A Nemzetközi Gedeon Társulat, amely ingyenesen terjeszt zsebkönyv méretű bibliákat – elsősorban iskolákban, kórházakban, szállodákban és orvosi rendelőkben –, figyelmen kívül hagyta az állami rendelkezést, ezért az oktatási minisztérium eltiltotta attól, hogy a berlini állami iskolákban bibliákat osszon.   

2004-ben Klaus Böger (SPD) oktatási szenátor kifejezetten megköszönte a Gedeon Társulat tevékenységét, mondván, reményei szerint a Biblia terjesztése „a fiatalok tudásának gazdagításával hozzájárul nyugati kultúránk örökségéhez”.

A szenátushoz írt válaszlevelében Johannes Wendel, a Gedeon Társulat németországi elnöke rámutatott, hogy a zsebbibliák sem egyházakat, sem a nemzetközi Gedeon Társulatot nem reklámozzák. Wendel a döntés újragondolására és a tiltás visszavonására kérte a nevelési hatóságot – írja a Vatican Insider.

Magyar Kurír

(mk)