Bérmálkozásra készülő fiataloknak tartottak lelkinapot Szombathelyen

Hazai – 2024. április 16., kedd | 10:17

Április 12-én, pénteken a szombathelyi székesegyházban a bérmálkozásra készülők számára rendeztek lelkinapot, amelyen közel ötszáz nyolcadikos diák vett részt. Vas megye minden részéről érkeztek fiatalok és hitoktatók Szombathelyre.

A napot imádsággal kezdték Székely János megyéspüspökkel.

A diákokat ezt követően tízfős csoportokba osztották, és minden csoport kapott egy a továbbiakra vonatkozó menetrendet.

Az első állomáson – a „városi kalandtúrán” – egy rejtvény kérdéseire keresték a válaszokat. Térkép segítségével különböző megjelölt objektumokat kellett megtalálniuk a város főterén.

Ezután Székely János püspökkel beszélgethettek, aki arra buzdította őket, hogy az Egyháznak szüksége van a fiatalokra, hogy találják meg helyüket az Egyházban, majd válaszolt néhány diák kérdésére.

Délután a Boldog Salkaházi Sára Technikum és Kollégiumban folytatódott a program, ahol Rátkai István diakónus az Egyházról tartott prezentációt, felhívva a fiatalok figyelmét az Egyház közösségi jellegének fontosságára és annak megélésére.

Ezután a Brenner János Kollégiumban Pongrácz Benedek diakónus kvízzel várta a fiatalokat, az elhangzott prezentációhoz kapcsolódóan.

A lelkinapot szentmisével zárták, amelyet Székely János püspök mutatott be.

Szentbeszédében a főpásztor a bérmálkozókat tevékeny és önálló gondolkodásra, cselekvésre buzdította, hogy saját maguk alakítsák ki azokat a kereteket, amelyekben szívesen tevékenykednek.

A lelkinap a rejtvény eredményhirdetésével zárult. A győztes csapatok jutalomban részesültek.

A teljes fotógaléria ITT megtekinthető.

Szöveg: Lökkös Adél, Szabó Lilien Anna, Bálint Dorka és Bálint Petra, a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola nyolcadikos diákjai

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria