Boldog Apor Vilmos ereklyéje a győri Szent Imre-templomban – VIDEÓVAL

Hazai – 2015. március 16., hétfő | 8:58

Március 14-én fogadták a győri Szent Imre-templomban Apor Vilmos ereklyéjét. Az ünnep különösen jelentős volt a plébánia hívei számára, mivel 1943. június 3-án a vértanú püspök szentelte fel templomukat – tájékoztat a Szentimregyor.hu.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnep kezdetén Balázs Tamás plébános elhelyezte az ereklyét a tabernákulum mellett, a püspök portréja előtt. A szentségimádási órában Boldog Apor Vilmos gondolataival, írásaival elmélkedhettek a hívek az Oltáriszentség előtt, majd a vértanú püspök litániáját imádkozták. A szentóra szentségi áldással ért véget.

Ezután ünnepi szentmisét mutattak be Apor Vilmos ereklyéjének jelenlétében. Szentbeszédében Balázs Tamás felelevenítette a mártír püspök életútját, vértanúságának történetét, és idézte azt a Szent Imre-plébánia hívei számára különös üzenettel bíró beszédet, amelyet a templom felszentelésekor mondott a boldog emlékezetű főpásztor, valamint azt a végső tanítást, amelyet halálos ágyán, búcsúzóul üzent. Ez az üzenet mindannyiunknak szól.

A szentmisét követően az ereklyét rövid körmenetben a Szent Imre-oltárhoz vitték, itt fejezhették ki tiszteletüket a hívek. Majd csendes imádság következett a vértanú püspök közbenjárását kérve.

Fotó és videó: Szent Imre-Plébánia, Győr

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria