Búcsút vettek a diakónusok a gyulafehérvári szemináriumtól

2018. május 29., kedd | 14:47

Bár a papszentelésig még van egy hónap, a hagyományokhoz híven a hatodik tanulmányi év végén búcsút vettek az alma matertől a diakónusok a gyulafehérvári papnevelő intézetben május 25-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ünnepi beszédében Daly Attila, a diáktanács elnöke nem a búcsúzásra, hanem a köszönetre helyezte a hangsúlyt. Emlékeztette ballagó társaikat, hogy a hét évvel ezelőtt kimondott igent most újból és örökre elköteleződve kell megerősíteniük a papszentelésben.

„Legyetek szentek: a hétköznapok munkás, szerető, mosolygós, kezet nyújtó, felemelő szentjei! Legyetek emberek, szolgáljátok Isten népét, és ne uralkodjatok felette; ajándékozzátok meg az embereket szeretetetekkel, de ne várjatok érte semmit viszonzásul!

Legyetek tanúk, kegyelemközvetítők, Krisztus katonái, akik nem rombolnak, hanem építenek; akik védelmeznek, átadva magukat a szeretet szavának!” – buzdított búcsúztatójában a szeminaristák képviselője.

Antal Zoltán a végzős évfolyam nevében felidézte az elmúlt éveket. Köszönetet mondott az elöljáróknak, a tanároknak, a papnevelő intézet alkalmazottainak.

A szemináriumban maradó kispapokhoz fordulva így fogalmazott a végzős kispap: „Idebent egy közösséget alkottunk, és ezért arra szeretnélek buzdítani titeket, akik egy ideig még itt maradtok, hogy legyetek nyitottak egymás felé, próbáljatok meg kilépni a kis szoba világából, és igaz barátságokat, testvéri kapcsolatokat kialakítani. (...) A földi barátságok mellett gyakran keressétek a Jézussal való találkozást, hiszen ő közös hivatásunk forrása!”

A diakónusok – egymás után – ünnepélyesen meghúzták az intézet csengőjét, ezzel zárva le tanulmányi éveiket.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Bőjte Csongor

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő