Caritas Junior és Young Caritas képzést tartottak Székesfehérváron

Kishírek – 2023. szeptember 18., hétfő | 17:32

Szeptember elején a fiatalok a Karitász iránti érzékenységének növelését, a felebaráti szeretet megvalósításának fiatalkori lehetőségeit szolgáló képzést tartottak Székesfehérváron, melynek előadója Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója, a program ötletgazdája volt.

A résztvevők a Székesfehérvári Egyházmegye különböző régióiból érkeztek – többek között Mórról, Csákvárról, Dunaújvárosból, Lovasberényből, Alcsútdobozról – azzal a szándékkal, hogy megismerkedjenek a programmal, és eldöntsék, hogy azon területen, ahol ők 6–18 éves gyerekekkel foglalkoznak, milyen lehetőség, struktúra, humán és tárgyi erőforrás áll rendelkezésre a fiatalok „karitászossá” neveléséhez.

Árvai Ferenc beszámolt arról, hogy a program már több mint tízéves, és ahol megvalósult, a gyerekek kreativitásának köszönhetően az élet számos területén kipróbálhatták magukat (például adománygyűjtés, -osztás, szortírozás, „1 millió csillag a szegényekért” program népszerűsítése, beteg-, időslátogatás). A gyerekek csoportfoglalkozások keretein belül beszélik meg korosztályuk aktuális kérdéseit a világ dolgairól, a jóról, a boldogságról. A segítést pedig mind elméletben, mind gyakorlatban elsajátítják élményszerű programok közepette. 

A képzés szakmai részének kibontására egy későbbi időpontban kerül sor.

Forrás és fotó: karitasz.huSzékesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria