Cigánypasztorációs pedagógiai műhelyt tartottak az Egri Főegyházmegyében

Kishírek – 2023. november 16., csütörtök | 14:01

Kőtelek község közösségi háza adott otthont az Egri Főegyházmegye cigánypasztorációs pedagógiai műhelyének november 14-én.

Koós Ede cigánypasztorációs referens beszédében hangsúlyozta: a program célja, hogy az érintett egyházi fenntartású oktatási intézmények számára olyan szakmai fórumot biztosítsanak, melynek révén segítséget kapnak a pedagógusok az oktató-nevelői munkájukban, a Katolikus Egyház cigánypasztorációs célkitűzési mentén.

Emlékeztetett továbbá, hogy az Egri Főegyházmegyében az 1990-es évek közepén indult el a cigánypasztoráció, amely két okból vált szükségessé: az egyik a demográfia, hiszen a területen nagy számban él cigány népesség; a másik pedig a misszió.

A Katolikus Egyháznak mindenkihez küldetése van – tette hozzá Koós Ede. – Jézus Krisztus örömhírét mindenkihez el kell juttatnia.

A program során Munkácsiné Berényi Edit tagintézményvezető a Petrovay György Katolikus Általános Iskola Szent Gellért Tagiskolája mindennapjaival ismertette meg a hallgatóságot.

Ezt követően Lázár Péter egykori állami gondozott, cigány pedagógus mutatta be az általa fejlesztett Kedvesház elnevezésű pedagógiai programot.

Szöveg és fotó: Szent István Televízió/Federics Róbert

Forrás: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria