Csehországban tartották a Cursillo Mozgalom Európai Titkársága ülését

Kitekintő – 2017. október 4., szerda | 11:17

A Cursillo Mozgalom Európai Titkársága (GECC) a csehországi Velehrad városban tartotta ülését szeptember 28. és október 1. között. A találkozón (encuentro) tíz ország – köztük hazánk – nemzeti cursillotitkárságának képviselői vettek részt.

Magyarországról Fabók Ildikó, a lelkiségi mozgalom nemzeti titkárságának világi vezetője; Csibi Tamás, a titkárság nemzetközi kapcsolatainak felelőse, valamint Kovács Ádám egyházmegyei delegált vett részt a találkozón.

A háromnapos összejövetel témája a cursillo módszere szerinti evangelizáció volt. A mozgalom apostoli munkájának célkitűzése: felkutatni és minél jobban megérteni azokat az embereket és környezetüket, akiket szeretnének „meghódítani” Krisztusnak. Az evangelizáció módszere a cursillo szerint a barátkozás, amelyben bemutathatjuk mindenki számára a hiteles keresztény életet. Az elkötelezett élet tesz vezetővé egy embert, aki minden képességét latba veti Isten országának alakításáért.

A Magyarországi Cursillo Mozgalom nagy feladatnak és kihívásnak tekinti a Budapesten 2020-ban megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülést. A mozgalom tagjai elkötelezetten vallják, hogy „Krisztus és én túlnyomó többséget alkotunk”. A találkozó végén a negyvenkét résztvevő hét nyelven imádkozta el az eucharisztikus kongresszus sikeréért megfogalmazott imádságot.

Forrás: Magyarországi Cursillo Mozgalom

Fotó: Wikipédia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria