Csepel Szolgálatáért díjban részesült Sztancsikné Losonci Tímea, a Sekrestye Színpad vezetője

Kishírek – 2024. március 26., kedd | 11:00

Március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából a csepeli önkormányzat képviselő-testülete Csepel Szolgálatáért-díjjal tüntette ki Sztancsikné Losonci Tímeát, a Csepel-Belváros Római Katolikus Plébánia hitoktatóját, lelkipásztori kisegítőjét és a Csepeli Lelkészi Kör tagját.

A díj átvételét követően Sztancsikné Losonci Tímea nyilatkozott a Csepeli Hírmondónak. Emlékeztetett rá: „Családom minden tagja hithű keresztény, de nem minden vasárnap jártunk templomba, így számomra a templomi élet csak később, 14 éves koromban vált meghatározóvá.” Hittanári főiskolai diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte. Az egyházmegye áldoztatói, majd lelkipásztori kisegítői képzéseinek elvégzése után Takács Nándor Jusztin OCD megyéspüspöktől főpásztori áldással 1998-ban áldoztatói, majd 2000-ben lelkipásztori kisegítői megbízást kapott.

Sztancsikné elmondta: „Templomunk előnyös elhelyezkedésű, ezért szentmisékre többen eljönnek, de a plébánia életébe már nem tudnak bekapcsolódni, így közösségszervezőként nem könnyű a dolgunk, hiszen az emberek nem ismerik egymást.” Sztancsikné Losonci Tímea Csepel négy általános iskolájában mintegy 230 gyermeket oktat hittanra. Egyik legfőbb célja, hogy újra olyan pezsgő ifjúsági életet teremtsen a Szent Imre téri Kisboldogasszony-templom közösségében, mint amilyen az ő gyermekkorában volt. Ennek érdekében igyekeznek olyan ifjúsági foglalkozásokat szervezni, amely a fiatalok számára vonzóvá teszi a plébániai közösségi életet.

Sztancsikné Losonci Tímea alapító tagja és vezetője a 2003-ban létrejött Sekrestye Színpadnak. Felidézte: „Nagy hatással volt rám Az operaház fantomja című musical, amely számomra arról szól, hogyan torzulhat el a lélek, ha nem kap szeretetet. Rájöttem, a színházzal jól lehet evangelizálni, meg lehet vele szólítani az embereket, ezért elvégeztem egy drámapedagógiai továbbképzést a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémián. Vidéken is tartunk előadásokat, amelyeken Csepel hírnevét tudjuk öregbíteni.”

A hitoktatás és a liturgikus szolgálatok mellett Tímea feladata még a karácsonyi pásztorjáték és a játékos gyermekdélutánok szervezése. Hálás családjának – szüleinek, férjének, gyermekének – akik mindenben támogatják őt.

Forrás: Lass Gábor/Csepeli Hírmondó

Bodnár Dániel/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria