Csókay András imádságot kér a holnapi műtétjéhez

Kitekintő – 2020. október 26., hétfő | 14:50

Csókay András, Pataki Gergely és Csapody Marcell vezetésével 2019. augusztus 1-jén és 2-án Dakkában egy magyar orvoscsapat nemzetközi figyelmet kiváltó beavatkozással, 33 órás műtéttel szétválasztotta a fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát. Rabeyán október 27-én újabb műtétet végeznek, ennek sikeréhez kéri Csókay András imáinkat.

„A magyar idő szerint holnap reggel 5-6 óra körül kezdődő műtéthez kérjük imáitokat. Az Eucharisztiában is jelen lévő Jézus Krisztustól eddig is óriási segítséget kaptunk az ikrek szétválasztásában. Öt tudományos ötlettel és három természetfeletti csodával segített a felkészülés és a műtét, majd a műtét utáni nagyon kritikus szakaszban. Most az óriási csonthiány fejtetőn való pótlása a feladat a jó állapotú Rabeyánál. Az óvatos műtét ellenére is veszélye van az agy bevérzésének és a fertőzés szövődményének. Ennek elkerüléséért kérjük imáitokat, és a nehezebb helyzetű kislány további javulásáért” – írta szerkesztőségünknek az orvoscsapatot irányító Csókay András.

Most, a koponyarekonstrukciós műtét elvégzése céljából Csókay András idegsebész, Pataki Gergely plasztikai sebész, és Csapody Marcell aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos, továbbá Császár Zsuzsanna, gyermekklinikai szakpszichológus utazott ki Dakkába a család, és a gyermekek állapotának felmérése, jövőjük további megszervezése, és a kinti kollégákkal történő konzultáció céljából.

Október közepén az ima erejéről Csókay András hosszabb, tanúságtétellel is felérő interjút adott portálunknak.

Forrás: Csókay András

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria