Debrecenben szeretetdobozokba gyűjtik az adományokat a rászorulók részére

Hazai – 2020. november 30., hétfő | 14:51

Debrecenben november 23-tól adományt gyűjtenek a történelmi keresztény egyházak, a város és a 33 tagszervezetből álló Debreceni Karitatív Testület összefogásának köszönhetően. A jótékonysági akciók összehangolása nem új keletű a városban, ám újdonság, hogy a különböző felekezetek az egész karácsonyi kampányt együtt bonyolítják.

A dobozokba elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket várnak a felajánlóktól. Az adományokat a három keresztény egyház épületeiben elhelyezett gyűjtőpontokon, az Új városházán, a Kölcsey Központnál, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, valamint a Debreceni Tankerületi Központban lehet leadni. Több helyi cég is vállalta, hogy fogadja az adományokat.

Római katolikus részről a kijelölt gyűjtőpontok a következők: Svetits Intézet (Szent Anna u. 20–26), Szent Anna-főplébánia (Szent Anna u. 21.), Szent László-plébánia (Füredi u. 6.), Szent Család-plébánia (Holló László sétány 1.), Megtestesülés-plébánia (Borbíró tér 9.), Jézus Szíve-plébánia (Mikes Kelemen u. 31.), Szent István-plébánia (Faraktár u. 78.).

Idén a koronavírus-járvány miatt elmarad az adventi vásár, és az iskolák is zárva vannak. Más módon kell az adományokat gyűjteni; a Magyar Református Szeretetszolgálat által biztosított és Debrecenben városszerte kihelyezett szeretetdobozokba várják a felajánlásokat.

A karitatív testület tagjai felmérik, hol van a legnagyobb szükség a felajánlásokra, például a nagycsaládokban vagy egyedül élő időseknél. A Tiszántúli Református Egyházkerület, a Hajdúdorogi Görögkatolikus Főegyházmegye és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a saját hálózatát mozgósítja a cél érdekében.

A közös akciót a három debreceni egyházi vezető részvételével indították el az első csomagok szimbolikus átadásával. Az erről szóló tudósítás ITT meghallgatható.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria