Diakónussá szentelték Rómában Csapó Márton papnövendéket

Hazai – 2022. október 3., hétfő | 13:27

Luis Francisco Ladaria Ferrer bíboros október 1-jén Rómában, a Sant’Ignazio-templomban Csapó Márton (Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye) és Frederik Mudrák (Trnava/Nagyszombat) akolitusokat diakónussá, Dominik Riedl (Paderborn) diakónust pedig pappá szentelte. A szentelési szentmisén Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is jelen volt.

A főpásztor mellet Törő András püspöki irodaigazgató és Csordás Gábor, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosa is jelen volt a Rómában tartott szentelési szentmisén.

Palánki Ferenc megyéspüspök október 2-án hálaadó szentmisét mutatott be Csapó Márton diakónussá szenteléséért Rómában, a Basilica Collegiata di Santa Maria ad Martyresban (Pantheon). A hálaadó szentmisén az újonnan felszentelt diakónus is szolgált.

*

Idén egy pappal és két diakónussal gazdagodott a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Palánki Ferenc megyéspüspök június 25-én, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén Tóth László Gábor diakónust pappá és Mike Ervin akolitust diakónussá szentelte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szolgálatára a debreceni Szent Anna-székesegyházban bemutatott ünnepi szentmisén.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria