Egészségmegőrző adomány a Máltai Szeretetszolgálatnak

Hazai – 2014. december 5., péntek | 19:25

Tízmillió forintot meghaladó értékű Béres Cseppet adományozott december 5-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Béres Alapítvány – tájékoztatott a jótékonysági szervezet.

A rászoruló emberek egészségének megőrzését segítő ajándékot Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke adta át Morva Emíliának, a szervezet közép-magyarországi régióvezetőjének.

A Béres Alapítvány több mint húsz éve teljesíti alapítója, idősebb Béres József nemes szándékát: szolgálja az emberek egészségének védelmét, segíti a rászorultakat, támogat értékőrző, értékteremtő programokat, segíti az oktatást, a kultúrát.

A mostani adományból rászoruló családok, egyedül élő idősek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól segítséget kérő nélkülözők részesülnek. A Béres Cseppek felhasználása már az átadás napján meg is kezdődött, elsőként a szeretetszolgálat budapesti központjában működő idősotthon lakói, valamint a hajléktalanok háziorvosi rendelését felkereső betegek kaptak belőle.

A Béres Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése közel két évtizedes múltra tekint vissza, ez idő alatt az alapítvány 125 millió forintot meghaladó összértékű gyógyszeradománnyal segítette a karitatív szervezet munkáját.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria