Egy fiatal olasz papot neveztek ki a Kommunikációs Dikasztérium tanácsadójának

Ferenc pápa – 2021. június 18., péntek | 9:00

Ferenc pápa a negyvenéves, pugliai származású Epicocót nevezte ki a Kommunikációs Dikasztérium egyházi tanácsadójává és a L’Osservatore Romano vatikáni napilap vezető szerkesztőjévé.

A fiatal olasz pap egyik könyvét választotta karácsonyi ajándékul 2019-ben Ferenc pápa a vatikáni bíborosoknak. Luigi Maria Epicoco írói és kommunikációs területen végzett munkája évekkel ezelőtt felkeltette a pápa figyelmét, és most úgy döntött, hogy a Kommunikációs Dikasztérium egyházi tanácsadójává, illetve a L’Osservatore Romano vatikáni napilap vezető szerkesztőjévé nevezi ki.

Luigi Maria Epicocót 2005-ben szentelte pappá a l’aquilai főegyházmegye akkori érseke, Giuseppe Molinari. Epicoco fiatal papként élte meg a földrengés tragédiáját, amely választott városát sújtotta 2009. április 6-án. Akkor egyetemi lelkészként szolgált, és különösen mélyen érintette annak a nyolc fiatal diáknak az elvesztése, akiket a romba dőlt kollégium maga alá temetett.

A mesagnei születésű pap, számos lelkiségi könyv szerzője a Pápai Lateráni Egyetemen oktat filozófiát. 2019-ben Angelo De Donatis bíboros, a pápa római helynöke kinevezte az abruzzói megyeszékhely Fides et Ratio Vallástudományi Intézet elnökének.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria