Egyetemi, főiskolai tanári címeket adtak át nemzeti ünnepünk alkalmából

Hazai – 2019. október 21., hétfő | 21:49

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter október 21-én, hétfőn a budapesti Vigadóban tartott ünnepségen, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából állami kitüntetéseket és egyetemi, főiskolai tanári címeket adott át.

A kommunizmus bukása Magyarországon kezdődött, a Szovjetunió is beleremegett, ahogy Habsburg Ottó fogalmazott: 1956 a kommunizmus Sztálingrádja – idézte a miniszter.

A bilincsbe vert nép felemelte szavát, nem tűrte az igazságtalanságot. kimondta, hogy elég volt! A világ csodálattal szemlélte a forradalmat, a hősök felnyitották a szemeket: az embertelen rendszer nem tart örökké – tette hozzá.

1956-ban minden csepp vér Európáért is folyt, a közös európai értékeket védtük – hangoztatta Palkovics László.

Magyarország szuverén állam, amely emelkedő pályán áll, és ez nem lehetne így 1956 nélkül. Őrizzük keresztény európai értékeinket – mondta a miniszter.

Ma is szükség van példákra, a történelem nem áll meg – tette hozzá Palkovics László, és megköszönte a díjazottaknak, kinevezetteknek az elkötelezett, alázatos, magas szakmai színvonalú munkát. A nemzetnek szüksége van a példamutatásukra – hangsúlyozta.

A miniszter egyetemi és főiskolai tanári kinevezéseket, továbbá állami kitüntetéseket – Baross Gábor-díjat, Közlekedésért érdemérmet, Magyar prosperitásért érdemérmet és miniszteri elismerő okleveleket – adott át az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából.

Az eseményen kinevezettek és díjazottak névsora ITT és ITT érhető el.

Egyetemi tanári kinevezést vehetett át mások mellett Dr. Csikász-Nagy Attila István, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense; Simon Gyula, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kutatója; Dr. Szilágyi István, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense.

Főiskolai tanári kinevezést vehetett át mások mellett Dr. Beke Szilvia, a Gál Ferenc Főiskola főiskolai docense; Dr. Esiobu Anayo Augustus, a Gál Ferenc Főiskola főiskolai docense; Dr. Gyarmathy Éva Zsuzsanna, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola főiskolai docense; Dr. Homoki Andrea, a Gál Ferenc Főiskola főiskolai docense; Dr. Horváth Gábor, a Gál Ferenc Főiskola főiskolai docense; Dr. Janka Ferenc, a Gál Ferenc Főiskola főiskolai docense; Dr. Tóth Tamás, a Gál Ferenc Főiskola főiskolai docense, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára.

Forrás: Kormány.hu

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria