Egyházmegyei hittanostalálkozót tartottak Szegeden

Hazai – 2023. március 23., csütörtök | 15:20

A pandémia után a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete szervezésében első alkalommal tartottak hittanostalálkozót március 18-án. A találkozónak a szeged-alsóvárosi ferences templom és kolostor plébániája adott otthont.

A rendezvény programjait Szent József életének témájában állították össze; megemlékeztek róla mint hétköznapi hősről, a Szent Család védelmezőjéről, aki mindnyájunk példaképe lehet a hitben, hűségben, kitartásban és türelemben.

A találkozóra 26 településről érkeztek hittanosok, akiket elkísértek katekétáik és néhány szülő is, így összesen háromszáz ember ebédelt együtt a kolostor kvadrumjában, a napsütésben.

A gyerekek számára négyféle közösségi játékkal készültek a szervezők. Minden játék Szent József életéhez kapcsolódott: volt kutató-kereső feladat a szálláskeresésre emlékezve, készíthettek kézműves tárgyakat fából a régi ácsműhelyt megjelenítve, emellett a Szent Család életének mozzanatait rakhatták össze kártyák segítségével, és az egyiptomi, sivatagi menekülésre emlékezhettek egy mozgalmas játék segítségével.

Ebéd után sportos-játékos programokkal tölthették az időt a gyerekek a szabadban. A nap során az Eleven tűz zenekar lelkesítette a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Közel ötven önkéntes segítette a találkozó létrejöttét.

A nagyböjti szent negyvennap alatt más helyszínen is szerveződött hasonló találkozó, ahol a katekéták interaktív módon segítettek a húsvéti készületben.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria