Egyházmegyei kórustalálkozót szerveztek Nagyváradon

Külhoni – 2023. november 28., kedd | 9:44

Egymás épülésére és erősítésére, az összetartozás és a közös éneklés örömére gyűlt össze a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye tizennégy kórusa közel 220 résztvevővel a nagyváradi székesegyházban november 25-én.

Az Oláh Gabriella kántor által szervezett és konferált közösségépítő rendezvényen fellépett a nagyvárad-újvárosi Szent László-templom Halmos László kórusa, a váradolaszi Bihari Sándor kórus, továbbá a várad-velencei Szeplőtelen Fogantatás templom kara, a Nagyboldogasszony-székesegyház Szent László gyermek- és felnőttkórusa, illetve a Szent Cecília gyermek- és felnőttkórus, a tasnádi plébánia énekkara, az éradonyi plébánia kórusa, Érmihályfalva Jubilate Deo kórusa, a székelyhídi Szeplőtelen Fogantatás plébánia gyermek- és felnőttkórusa, a margittai Nagyboldogasszony-plébánia énekkara, valamint a baromlaki Páduai Szent Antal-plébánia kórusa.

A találkozó végén Böcskei László nagyváradi megyéspüspök elismerését fejezte ki azért a szép szolgálatért, melyet a kórusok végeznek.

Az éneklés világosságot visz a világba

– fogalmazott a főpásztor.

A kórusok egy-egy bekeretezett okleveleket kaptak, minden résztvevő pedig Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök életét bemutató brosurákat. Közös éneklésre is sor került, majd Kristófi János karnagy rövid orgonajátéka után a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban zajlott szeretetvendégséggel ért véget a találkozó.

Forrás: Romkat.ro/Ciucur-Losonczi Antonius

Fotó: Nagyváradi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria