25 éves a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom észak-budapesti régiója

Hazai – 2019. október 21., hétfő | 18:03

Lelkinappal ünnepelték az évfordulót a budapest-újpesti Egek Királynéja-főplébánián. A találkozó mottója ez volt: „A testvéri egység dicsérete” (Zsolt 133,1). Az ünnepi rendezvényen több mint ötven házaspár és négy pap vett részt.

Az elhangzott előadások az egység, a közösség és az áldás témaköréhez kapcsolódtak. A régiót alapító két házaspár életük példáin keresztül beszélt a hitükről, a házasságban megélt egységükről, illetve az ezt veszélyeztető külső hatásokról. „Kettőnk egysége létrejön a házasságkötéssel, de igazi mélységében csak az Eucharisztiában élhetjük meg” – hangzott el.

A lelkinap második részében az előadó házaspár és Horváth Zoltán plébános arról beszélt, hogy a közösség megtartó erőt jelent a házasság és a papság szentségének megélésében is.

Két fiatal házaspár felhívta a figyelmet arra, hogy Isten áldása helyett időnként a világ apró örömeit választjuk. Majd feltették a kérdést: Áldás vagy átok a nehézség, amivel szembe kell néznünk? Tanúságot tettek arról, hogy életünk megannyi kisebb-nagyobb gondja hogyan alakul át áldássá Isten segítségével.

A nap meglepetése volt a résztvevők számára, hogy az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Erdő Péter bíboros, prímás is. 

Beszédében a főpásztor köszöntötte a házaspárokat, és szólt arról, milyen fontos szerepet töltenek be a közösségek az Egyházban. Huszonöt év, egy emberöltőnyi idő sokat jelent egy közösség életében, és ez a kitartás példaértékű lehet a külvilág számára – fogalmazott a bíboros, aki ünnepi áldásában részesítette a jelenlévőket.

A lelkinap hálaadó szentmisével zárult, melyet Horváth Zoltán mutatott be.

Forrás és fotó: Pusztai Gyöngyi és János, a Házas Hétvége észak-pesti régiójának felelősei

Kapcsolódó fotógaléria