Együttműködési megállapodást kötött a magyar ferences rendtartomány és a PTE

Hazai – 2024. március 1., péntek | 11:16

Együttműködési megállapodást kötött a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány (MNFR) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), melynek alapvető célja az oktatási és a hallgatói szolgáltatások összehangolása. A megállapodást február 26-án, hétfőn írták alá a PTE Szenátusi Tanácstermében.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány együttműködésbe lép Magyarország első egyetemével, a Pécsi Tudományegyetemmel. Az együttműködés értelmében az MNFR munkatársai oktatói feladatot vállalhatnak kurzusok és előadás-sorozatok megtartásával, szemináriumok vezetésével az egyetem oktatási programjában az alap-, osztatlan és mesterképzésekben.

A megállapodást hétfő délelőtt látta el kézjegyével ünnepélyes keretek között  a ferencesek részéről Berhidai Piusz OFM tartományfőnök és Dobosiné Rizmayer Rita, a pécsi Collegium Seraphicum intézményvezetője, illetve az egyetem képviseletében Miseta Attila rektor és Lengvárszky Attila oktatási igazgató.

Az együttműködés keretében a rendtartomány által fenntartott Collegium Seraphicumban az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat összehangolják a jövőben a PTE tevékenységével. Az MNFR munkatársai oktatói feladatot vállalhatnak kurzusok és előadás-sorozatok megtartásával, szemináriumok vezetésével az egyetem oktatási programjában az alap-, osztatlan és mesterképzésekben. Ez természetesen visszafelé is működhet, vagyis az egyetem oktatóit, munkavállalóit felkérhetik a kollégiumban előadások megtartására.

Továbbá a Collegium Seraphicum által, létszámkorlát nélkül szervezett FerencEsteken és egyéb pályázati forrásból finanszírozott programokon, kulturális eseményeken a PTE valamennyi hallgatója jogosult részt venni. Nagy létszámú eseményekhez a PTE is biztosíthatja majd a helyszínt, megfelelő méretű előadót. A rendtartomány a képzési programjából képzési modulokat, kurzusokat ajánl fel az egyetem számára, amelyeket a PTE az úgynevezett Campus kredit keretében kiajánl a hallgatói számára. Mindezeken felül az egyetem támogatja és segíti az MNFR bekapcsolódását a Pécsi Egyetemi Ökumenikus Lelkészség működésébe.

Az eseményről az alábbi, Univ Tv által készített videóból is lehet tájékozódni.

Forrás: ferencesek.huPécsi Tudományegyetem

Fotó: Csortos Szabolcs/PTE

Videó: Univ Tv

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria