Együttműködést írt alá a Soproni Egyetem és a győri Brenner János Hittudományi Főiskola

Hazai – 2020. szeptember 17., csütörtök | 10:59

A Soproni Egyetem tanévnyitó tanácsülésére szeptember 9-én a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában került sor. A rendezvény keretében írták alá az intézményvezetők a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és a Soproni Egyetem közötti együttműködési megállapodást. Az eseményen részt vett Veres András megyéspüspök is.

A Soproni Egyetem részéről Fábián Attila általános rektorhelyettes, a Brenner János Hittudományi Főiskola képviseletében Reisner Ferenc rektor látta el kézjegyével a dokumentumot. Ennek eredményeként a Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Brenner János Hittudományi Főiskola együttműködésében a közeljövőben indulhat el az országosan is kuriózumnak számító „Hitéletre nevelés az óvodában” specializáció.

Az úttörő kezdeményezésnek számító kurzus ötvözi a hitbéli jártasságot és szellemiséget az óvodapedagógusokkal szemben támasztott szakmai követelményekkel. A képzés kiemelt célja, hogy olyan pedagógusokat képezzen a katolikus óvodák számára, akik hitéleti ismereteik és az elsajátított speciális módszertanok révén ezen intézmények szellemiségének megfelelően tudják végezni nevelő munkájukat. A tantervi hálóban szereplő teológiai témájú tantárgyakat a Brenner János Hittudományi Főiskola oktatói, a pedagógiai módszertani kurzusokat pedig a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának oktatói tanítják majd az érdeklődő hallgatóknak.

Forrás: Győri Egyházmegye; Soproni Egyetem; Sopron Média

Fotó: Griechisch Tamás/Sopron Média; Soproni Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria