Elhelyezték az Istenhegyi Szent László-plébánia új óvodájának alapkövét

Hazai – 2019. május 14., kedd | 9:46

Május 12-én, vasárnap az ünnepélyes alapkőletétel előtt Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa szentmise keretében gyerekeket bérmált a XII. kerületi templomban.

Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett Gyetván Gábor, a kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia kanonok-plébánosa, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság (EKIF) főigazgatója és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A tízparancsolat a világ legtökéletesebb törvénykönyve és etikai kódexe, mert aki betartja, soha nem ütközik a törvénnyel, és megtalálja helyét a családjában, valamint az emberek között – hangsúlyozta a miniszter.

Miles Christianus, az áldott, irgalmas király, aki megkegyelmezett a legyőzötteknek, és felemelte, valamint társországgá tette Horvátországot, Szent László üzenetét továbbítja mindenkinek – mondta Kásler Miklós. – Ahhoz, hogy az egyén és a nemzet megtalálja a helyét, ez a hozzáállás biztosítja a kiindulási alapot.

Szent Benedek 1400 évvel ezelőtt azt hagyta örökül, hogy a munka és az imádság határozza meg az életet. „Imádkozzatok és dolgozzatok!” – emlékeztetett Szent Benedek üzenetére Kásler Miklós.

Az EKIF jelenleg 17 közoktatási intézményt, benne 32 intézményegységet tart fenn. A pedagógusok és munkatársak tevékenysége 8300 gyermeket és diákot érint: 500 óvodás, 4200 általános iskolás, 2000 középiskolás, 1400 zeneiskolás nevelése és oktatása folyik ezekben az intézményekben; kétszázan gyógypedagógiai nevelésben-oktatásban részesülnek (általános iskolai, szakiskolai, illetve fejlesztő nevelés-oktatás keretében). A hitoktatást több mint 80 hitoktató végzi.

Forrás és fotó: MTI, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria