Elhunyt Bogdán József pápai káplán

Külhoni – 2023. július 3., hétfő | 16:02

A nagybecskereki apostoli kormányzó és az egyházmegye papsága, együtt az elhunyt rokonságával, Isten akaratában megnyugodva, szomorú szívvel tudatja, hogy főtisztelendő Bogdán József pápai káplán, a Szeged-Csanádi Székeskáptalan tiszteletbeli kanonokja, nyugalmazott plébános életének 67., papságának 40. évében, július 2-án, hosszú súlyos betegség után, szentségekkel megerősítve elhunyt.

Az elhunyt földi maradványait július 4-én 13 órakor ravatalozzák fel a nagybecskereki székesegyházban, majd a 15 órakor kezdődő engesztelő gyászmisét követően a nagybecskereki temető papi kriptájában helyezik örök nyugalomra.

Bogdán József papsága mellett költő is volt, A szavak néha kövek című, 2017-ben Újvidéken megjelent kötete kapcsán a Magyar Kurír munkatársa beszélgetett vele. Az interjút ITT olvashatják. 

A fehértemplomi plébános életéről szintén 2017-ben dokumentumfilm készült, valamint állami kitüntetéssel jutalmazták irodalmi munkásságát és a bánáti magyar szórványközösségért végzett lelkipásztori szolgálatát.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila; Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria