Elhunyt Botár Gábor

Külhoni – 2016. február 18., csütörtök | 14:12

Életének 52., papi szolgálatának 27. évében, február 18-án hajnalban elhunyt Botár Gábor szentszéki tanácsos, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánia első lelkipásztora. A plébános február 13-án Észak-Olaszországban szenvedett síbalesetet, ezt követően a trentói Santa Chiara Kórházban ápolták.

Botár Gábor 1964. május 14-én született Csíkszentgyörgyön. Teológiai tanulmányait Gyulafehérváron végezte, 1989. június 25-én szentelte pappá Jakab Antal megyéspüspök. Öt évig segédlelkészként szolgált Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron. 1994-től Székelyudvarhelyen tevékenykedett, kezdetben helyi lelkészként, majd 1995-től a Kis Szent Teréz-plébánia első plébánosaként.

2009 és 2014 között doktori tanulmányokat folytatott a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemen, kutatási területe a mallersdorfi ferences nővérek erdélyi működése volt. Disszertációját 2014 januárjában védte meg a Római Katolikus Teológia Karon, ugyanebben az évben adták ki Krisztus szeretetének sürgetésében című kötetét. Emellett számos cikke, lelkiségi írása jelent meg.

Temetéséről és az azt megelőző közösségi imaalkalmakról a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Hatósággal és a családdal történő egyeztetést követően, a későbbiekben ad tájékoztatást a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánia.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír