Elhunyt Edelényi Judit szociális testvér

Megszentelt élet – 2021. február 26., péntek | 16:59

A Szociális Testvérek Társasága tudatja, hogy február 25-én, csütörtökön este, életének 71. évében Dr. Edelényi Judit szociális testvér hazatért az atyai házba. Fogadalmi mottója ez volt: „Én Uram, én Istenem, legyen meg a Te akaratod.”

Edelényi Judit 1950. március 25-én született Budapesten. Jogi diplomát szerzett, de jogászként a lelkiismeretével össze nem egyeztethető döntéseket is kellett volna hoznia, ezért pályát módosított. Elvégezte a könyvtáros szakot, valamint a teológiát levelező tagozaton, a hitoktatóképzőt, végül kánonjogi licenciátust is szerzett.

A Szociális Testvérek Társaságába történő belépésétől rokkantsági nyugdíjba helyezéséig az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Egyetemi Könyvtár és Levéltár könyvtárosa, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa volt.

Nyugdíjasként több plébánián szolgált hitoktatóként, egyházjogászként pedig a váci püspöki bíróság kötelékvédőjeként és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ügyvédjeként is dolgozott. Emellett az ő nevéhez fűződik több, a Szent Gellért Kiadó által kiadott könyv fordítása.

A Szociális Testvérek Társaságában káptalani küldöttként és helyi elöljáróként is tevékenykedett.

Utolsó éveiben, amikor már segítségre szorult, a Szociális Missziótársulat Farkas Edith Szeretetotthonában talált otthonra és testvéri közösségre; innen került be a múlt héten a Szent János Kórház Covid-osztályára.

„Hisszük, hogy – amint Judit testvér fogadalmi mottójában kifejezte – életének minden munkája és szenvedése mellett mostani hazaköltözése is az irgalmas Úr akaratából történhetett, s a szenvedésektől megszabadulva már az örökké tartó örömet élvezheti” – olvasható a Szociális Testvérek Társasága közleményében.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria