Elhunyt István Imre ferences szerzetes

Megszentelt élet – 2021. május 10., hétfő | 17:11

A ferences testvérek Szent István Királyról nevezett Erdélyi Rendtartománya a gyászoló család nevében is arról értesítette a Romkat.ro hírportált, hogy István Imre OFM életének 42., szerzetességének 11. évében, 2021. május 10-én elhunyt.

Imre testvér 1979. október 26-án Csatószegen született. 2004. szeptember 5-én Szécsényben öltötte magára Szent Ferenc ruháját, a Kisebb Testvérek Rendjének Erdélyi Rendtartományának tagja lett, 2010. szeptember 8-án Csíksomlyón örökfogadalommal kötelezte el magát a közösségben. Szolgálati helyei 2009-től Székelyudvarhely, 2013-tól Déva, 2016-tól Brassó, 2020-tól Kolozsvár volt.

Hosszas, türelemmel viselt betegségében nem veszítette el bizalmát és reményét a fölséges és dicsőséges Istenben, 2021 virágvasárnapjától a Csíksomlyói Segítő Szűz kegyhelyén, a ferences kolostorban készült az Úrral való találkozásra.

Lelki végrendeletében fogalmazta meg: „Elmentem a jó Istenhez az örök hazába. A jó Isten a szenvedések után átvitt a mennyországba. Ne veszítsétek el a reményt, majd ott fogunk találkozni a hitünk szerint, ahol nincs miért félni, mert ott mindenkinek helye van, és ott mindenki boldog lesz egy örökkévalóságon át. Isten a Boldogságos Szűz Máriával mindannyiunkat vár, és szerető karjaiba zár az út végén. Ebben higgyetek, és a szeretet vezérelje minden lépéseteket.”

István Imre temetése 2021. május 12-én, szerdán 14 órakor a csíksomlyói kegytemplomban tartott engesztelő szentmisét követően a kegytemplom kriptájában lesz.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria