Készül a Vatikán Minecraft-szervere

Kitekintő – 2019. december 3., kedd | 16:27

Meghökkentő ötlettel állt elő Robert Ballecer amerikai jezsuita szerzetes, techblogger. Az informatikus végzettséggel is rendelkező lelkipásztor arra vállalkozott, hogy elkészíti a Vatikán Minecraft-szerverét, ahol zaklatóktól mentes környezetben játszhatnak a főleg gyermekek körében népszerű bányászós-építős videojáték rajongói.

Ami egy Twitter-üzenettel kezdődött, mára valósággá vált a gamerek nagy örömére. Robert Ballecer, aki egykor a kaliforniai Szilícium-völgyben kezdte karrierjét, jezsuita szerzetesként most azon dolgozik, hogy elkészítse a Vatikán szerverét a Minecraft című népszerű videojátékhoz. A fejlesztés célja, hogy olyan, sportszerűtlenül játszóktól és zaklatóktól – szaknyelven szólva toxikus játékosoktól – mentes közeget hozzon létre, ahol a játkosok kiélhetik kreativitásukat és kapcsolatot építhetnek egymással.

„Legfőbb célom a toxikus tényezőktől mentes környezet kialakítása volt – nyilatkozta Robert Ballecer a Rome Reports hírportálnak. – Bárki csatlakozhat, aki kreatív, nem viselkedik toxikusan, s együtt egy olyan világot tudunk megteremteni, ahol a játékosok nyugodtan kifejezhetik önmagukat és kapcsolatba is léphetnek egymással. Úgy vélem, a kapcsolatok építése a játék legfontosabb része, ez a célom ezzel a szerverrel. Ez nemcsak technológiáról szól, és nem is a játékról, hanem arról, hogy összehozzunk embereket, akik talán a való életben is fogják tartani a kapcsolatot egymással.”

Robert Ballecer célja továbbá, hogy megmutassa: a hívők is tudnak otthonosan mozogni a tudomány és technika világában vagy más érdeklődési területeken. „Eleinte nagyon sokan megrökönyödtek, amikor megláttak egy papi gallért viselő fickót, amint a Google legújabb ajánlatairól vagy az óceánok alatt futó optikai kábelekről beszél. Nem értették, és azt mondták, hogy ez a két dolog nem tartozik össze. De egy kis idő után rájöttek, hogy jól tudom, miről beszélek, csak éppen pap vagyok. Azt hiszem, ez a szolgálatom lényege.” 

A jezsuita szerzetes hangsúlyozta: ahhoz, hogy az embereket el tudja érni, az Egyháznak élnie kellene a technika adta újdonságokkal. Hibák természetesen előfordulnak, de ha az Egyház sosem próbálkozik, soha nem fog rátalálni a technika támasztotta lehetőségekre.

A vatikáni Minecraft-szervert egyelőre tesztelik. Gyártására még nem állnak készen, azonban nyitva áll a játékosok előtt, valamint várják visszajelzéseiket is.

Amennyiben rendelkezel Minecraft-fiókkal, és szeretnél csatlakozni a szerverhez, lépj be a fiókodba, majd állítsd kliensedet a minecraft.digitaljesuit.com címre.

Forrás és fotó: Romereports.com

Magyar Kurír
(bzs)

Kapcsolódó fotógaléria