Elköteleződéseket ünnepelt a Nyolc Boldogság Közösség laikus ága

Megszentelt élet – 2019. december 11., szerda | 17:17

A kecskeméti Szentcsalád-plébánia kápolnájában két házaspár elköteleződését ünnepelte a Nyolc Boldogság Közösség december 7-én.

Az ünnepi szentmisén, amelyet Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be a plébánián szolgáló lelkipásztorokkal és a Nyolc Boldogság Papi Testvériség tagjaival együtt, jelen voltak a magyarországi közösség testvérei és nővérei, a laikus ág tagjai, a közösség külső tagjai, továbbá a plébánia számos híve.

Berényi József és Berényiné Szabó Ildikó ideiglenes elköteleződést tett, ezzel megkezdődött képzésük és a közösségbe tagozódásuk következő szakasza. Az elköteleződési ima alatt – a közösség hagyományai szerint – a már elkötelezett tagok egy kappát tartottak a fejük felett, amelyet az ima végén rájuk terítettek. A szertartásnak ez a része a Szentlelket, a prófétaságot és a közösség karizmájában való részesedést szimbolizálja.

Takács Gábor és Takács-Hornung Mária végleges elköteleződést tett. Imádság és áldás után megkapták a közösségi tagságot jelképező keresztet és liturgikus ruhát.

Az elköteleződéseket Anne-Emmanuelle Dixmerias, a laikus ág általános moderátora fogadta a közösség részéről.

Forrás: Nyolc Boldogság Közösség

Fotó: Lei Noel (Szentcsalád Plébánia, Kecskemét)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria