Erdő Péter bíboros áldja meg a székesfehérvári Szent István király székesegyházat augusztus 14-én

Hazai – 2022. augusztus 12., péntek | 15:30

Élőben közvetíti a Fehérvár Televízió és az EWTN Katolikus Televízió augusztus 14-én, vasárnap 17.15-től Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjét, amelyen Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldja meg a teljesen megújult székesfehérvári Szent István király székesegyházat.

Befejeződött a Szent István király székesegyház rekonstrukciója Székesfehérváron. Augusztus 14-én a Magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéivel 17 órakor körmenet indul a püspöki palotából a székesegyházba, majd az ereklyék elhelyezése után, 17.15-kor kezdődik az ünnepélyes szentmise, amelyen a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia számos tagja koncelebrál.

A szentmise keretében Erdő Péter bíboros áldja meg a felújított templomot és újítja meg hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A szentmise után körmenetben kísérik vissza az ereklyéket a palotába.

A megújuló székesfehérvári székesegyházról, az elvégzett munkákról és folyamatról szóló cikkünket IDE klikkelve olvashatják.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Fábián Attila (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria