Erdő Péter II. Tavadrosz kopt pápával találkozott

Hazai – 2023. augusztus 20., vasárnap | 9:52

Erdő Péter bíboros augusztus 19-én Budapesten, a prímási palotában találkozott II. Tavadrosz kopt pápával. Augusztus 20-án a kopt egyház feje részt vesz a Szent István-bazilika előtti téren bemutatott szentmisén.

A prímási palotában tartott találkozón részt vett Dániel metropolita, a Kopt Ortodox Egyház Szent Zsinatának főtitkára; Barnabás püspök, Torino kopt püspöke; Anba Gabriel püspök, Ausztria kopt püspöke; János püspök, Közép-Európa kopt püspöke. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye részéről jelen voltak Mohos Gábor és Martos Levente Balázs segédpüspökök és Süllei László érseki általános helynök.

A kopt ortodox egyház vezetője a magyar kormány meghívására négynapos látogatásra érkezett Magyarországra. II. Tavadrosz ma, augusztus 20-án, a Szent István-bazilika előtti téren Erdő Péter bíboros meghívására részt vesz az ünnepi szentmisén.

II. Tavadrosz 2012 óta áll a kopt ortodox egyház élén, annak 118. vezetője. A kopt ortodox a legnagyobb keresztény egyház Egyiptomban, a kereszténység legősibb szervezete. A hagyomány szerint Szent Márk evangélista alapította az észak-egyiptomi Alexandriában az I. század elején, ő volt a város első püspöke.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Csapó József / Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria